Bistron tunnelmaa ei voi vastustaa

Tunnelmalliset Bistrot

Hyväntuuliset, aitoa kotiruokaa tarjoavat bistrot toivottavat asiakkaat tervetulleiksi tunnelmoimaan, nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta. Juomana tarjoillaan normaalisti erilaisia oluita ja viinejä. Nykyajan bistrot voivat olla myös erikoistuneita esimerkiksi eurooppalaiseen tai vaikkapa välimerelliseen keittiöön. Tärkeintä on, että ruoka on aitoa, hyvää ja konstailematonta ilman ”turhaa hifistelyä.”

Bistroissa päivän annokset kirjataan yleensä liitutaululle, eikä pysyvää ruokalistaa ole olemassa. Käytäntö saattaa kuitenkin vaihdella, joten joissakin bistroissa ruokalista voidaan laatia myös viikoiksi eteenpäin. Bistroissa asiakas otetaan ystävällisesti hymyillen, tervetulleena vastaan ja ohjataan siisteihin, paikan tunnelmaan sopiviin, usein pienehköihin pöytiin. Annokset ovat maittavia, monipuolisia, sopivan kokoisia ja edullisia. Nykyään myös bistrot voivat kilpailla ruokaravintoloiden tapaan Michelin-tähtien saamisesta.

Bistrot ovat historian saatossa tarkoittaneet ranskalaisia kellariravintoloita ja eräänlaisia bistroja on toiminut myös monissa muissa Euroopan maissa. Ranskassa sisäelin- ja liharuokia tarjoilevia bistroja kutsutaan nimellä bouchon.

Nauti ja tule syömään

Suomen merellisen kaunis pääkaupunki Helsinki tarjoaa monenlaista mukavaa vapaa-ajan toimintaa. Kulttuurin ja urheilun tai sightseeing -ajelun lomassa kannattaa pysähtyä herkullisten ruokaelämysten ääreen.

  • Bistro Helsinki 15

Tyylikäs kortteliravintola, joka tarjoaa modernia, raikasta, maistuvaa italialaishenkistä ruokaa. Tarjolla on sekä alkuruokaa että pääruokaa ja kaiken kruunaa päivittäin vaihtuva herkullinen jälkiruoka. Hienostunut kahvi, salaatti ja leipä kuuluvat aina aterian hintaan. Osoitteessa Korkeavuorenkatu 4B Helsinki, oleva kortteliravintola on kaunis ja viihtyisä. Asiakkaat otetaan ystävällisesti, rennolla otteella vastaan.

  • Bistro Telakka

Nuorekasta, eurooppalaista ilmapiiriä esiin tuova bistro -ravintola. Erittäin miellyttävä ja monipuolista ruokaa tarjoava bistro löytyy osoitteesta Vattuniemenranta 5, Helsinki. Lounaalla on esillä monenlaista maistuvaa ruokaa, pientä naposteltavaa, herkullisia burgereita, salaattia ja suussa sulavaa jälkiruokaa. Lapsille on aina oma ”lasten makuun” laadittu ruokalista. Telakka tarjoaa monia hienoja elämyksiä, kuten 80 paikkaisen upean terassin. Telakalla on mahdollista pitää myös erilaisia yksityistilaisuuksia herkullisen ruoan ja laadukkaiden juomien kera.

Maistuvista ruoka-annoksista voidaan mainita esimerkkeinä metsäsienikääryleet paahdettujen juuresten kera ja vuohenjuustosalaatti, herkullisen paahdettun punajuuren seurana. Juomaksi voi valita vettä, viiniä tai olutta. A Vot ja eikun syömään!