Helsingin tunnelmalliset viinibaarit

Viinien ystävillä on todelliset kissanpäivät

Viinillä on erilaisia terveyshyötyjä. Punaviini erilaisine variaatioineen on monien viinien ystävien suosikki. Viini saattaa estää muun muassa veritulppien muodostumista, auttaa unen saamisessa, auttaa alentamaan kolesterolia ja vapauttamaan hyvää mieltä tuovia endorfiineja. Viiniä voidaan nauttia yksin, kaksin tai isommassa hyvässä seurassa, mutta tärkeintä on kuitenkin pysyä kohtuudessa viiniä maistellessaan.

Hyvä paikka nauttia erilaisia viinejä on tunnelmallinen viinibaari. Viinibaareissa on aito, ystävällinen tunnelma ja valittavissa on laadukkaita valko-, puna-, rose-, kuohu- tai jälkiruokaviinejä. Useimmat viinibaarit haluavat tarjota luonnonmukaisia naturalviinejä ja pientä, laadukasta syötävää.

Viini on ruoka- ja seurustelujuoma

Viini on käymisteitse rypäleistä valmistettu alkoholijuoma. Alkoholia viineissä on noin 10–15%:a. Väkeviä viinejä ovat muun muassa vermutti, portviini ja sherry, joihin on lisätty väkiviinaa. Ruokajuomana makea viini korostaa viinin hapokkuutta, kun taas happamuus vähentää sitä. Viinibaariin voi tulla istumaan lasilliselle, tai viettämään aikaa ystävien kanssa herkullisen ruoan, laadukkaan juoman ja hyvän tunnelman merkeissä.

Helsinkiläisiä viinibaareja

  • Carelia

Osoitteessa Mannerheimintie 56 sijaitsee monien tuntema nostalginen Carelia -ravintola. Korkealuokkaiseen klassikkoravintolaan on aina mukavaa poiketa tutkimaan todella monipuolista viinilistaa. Juustonystäville on tarjolla joka päivä erilainen, herkullinen juustovalikoima.

  • Bricco

Bricco tarjoaa ainutlaatuisen ihania italialaisia viinejä ja suussa sulavaa italialaista ruokaa. Viinit tulevat parhailta italialaisilta viinitiloilta ja viinilista suunnitellaan vuodenaikojen mukaan. Bricco haluaa olla kaupungin paras viinibaari, jonka iloisena tunnuslauseena on ”Syö hyvin, naura usein, rakasta paljon. ”

Mangia bene, ridi spesso, ama molto, eli tule paikan päälle ja löydä mielijuomasi 100 erilaisen italialaisen viinin joukosta. Bricco tarjoaa myös aitoa italialaista grappaa, jonka alkoholipitoisuus on 37,5–60%:a. Grappa tarkoittaa yleisesti viinirypäleen kuorista, tertuista ja siemenistä valmistettua italialaista viinaa. Paikka sijaitsee osoitteessa Annankatu 22, Helsinki.

Helsingissä on todella rikas ravintolakulttuuri, johon kuuluvat myös jatkuvasti suosiotaan kasvattavat viinibaarit ja bistrot.

  • Cocktailbaari Runar

Osoitteessa Fabianinkatu 6 Helsinki on laatutietoisen viinin ystävän hyvä valinta. Runar tarjoaa aitoja luomutuotettuja naturalviinejä, joten kannattaa tulla testaamaan ja löytämään upean viinivalikoiman joukosta ne omat suosikkinsa.