Viinilaatuja tunnetuista baareista ja viinialueilta

Kuuluisilta viinialueilta viinibaareihin

Helsingin ja Uudenmaan alueen viinibaarit ovat saaneet monia ystäviä niin paikallisista asiakkaista kuin myös kansainvälisistä turisteista. Pääkaupunkiseudun tunnelmalliset viinibaarit tarjoavat hyvän seuran ja mukavan tunnelman lisäksi huippuviinejä. Ainutlaatuiset, kuivat, puolikuivat tai makeat viinit tulevat kuuluislta viinialueilta eri puolilta maailmaa.

  • El Fant Coffee & Wine -ravintola

toimii osoitteessa Katariinankatu 3, Helsinki, laadukkaita viinejä, lounasta, aamupalaa ja itseleivottuja leipiä. Tarjolla on myös maistuvaa kahvia herkullisten leipomotuotteiden kera.

  • Wino -ravintola ja alkuviinibaari

tarjoaa sekä ainutlaatuisia viinejä että maukasta fine dining –tasoista bistroruokaa. Ravintola sijaitsee osoitteessa Fleminginkatu 11, Helsinki.

Chiantin viinialue

Italian Toscanassa sijaitseva Chiantin viinialue tuottaa sekä laadukkaita valko- että punaviinejä. Erittäin tunnettu ja arvostettu on erityisesti täyteläisiä punaviinejä tuottava Chianti Rufinan viinialue.

Ruffino Chianti Organic -punaviini on erittäin suosittu punaviinien ystävien keskuudessa. Lempeä, marjaisa ja raikas viini sopii erityisesti nautittavaksi pizza- tai pastaruokien kanssa. Ruffino Chianti Organic -punaviini on keskitäyteläinen, laadukas viini, joka kätkee sisäänsä karpalon ja kirsikan hedelmäiset aromit. Suomessa kyseistä, suosittua viiniä on myyty jo noin 30-vuoden ajan.

Antinori Pian delle Vigne Rosso di Montalcino-punaviini tulee Pian delle Vignen viinitilalta. Viinin maltolaktinen käyminen tapahtuu vileässä, terästankeissa noin 8 päivän ajan, jonka jälkeen se kypsyy tammitynnereissä 12 kuukauden ajan. Hapokas viini kätkee sisäänsä kahvin, suklaan ja mausteiden sävyjä.

Riesling-viinialue

Saksalainen Riesling-valkoviini on kansainvälisesti tunnettu hedelmäinen viinilajike, joka kätkee sisälleen raikasta greippiä, sitruunaa ja limettiä. Suositun, klassisen viinin aromeista löytyy myös trooppisten hedelmien, karviaisten, persikan ja aprikoosin aromeita. Riesling -viiniköynnökset kasvavat vettä läpäisevässä maaperässä jyrkillä rinnepalstoilla. Riesling -valko- ja jälkiruokaviinit ovat erityisen suosittuja kaikkialla maailmassa.

  • Kuivat tai puolikuivat Riesling -viinit nautitaan yleisesti sellaisenaan tai vihannes,- kala- ja äyriäisruokien yhteydessä.
  • Puolimakeat tai makeat Riesling -viinit nautitaan niin ikään sellaisenaan tai hedelmien, jälkiruokien ja erilaisten juustojen kera.

Unkarin viinialue

Unkarin tunnetuin viinialue on Tokaji. Unkarista on aina tullut laadukkata puna-, valko- tai jälkiruokaviinejä. Suosituin unkarilainen punaviini on useimpien viininystävien tuntema Egri Bikavér -punaviini. Tokaji on erittäin tunnettu jälkiruokaviineistään, joista tunnetuin on sitruunainen, hunajainen ja mausteinen Tokaji Aszú.